Trucs de cuina - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
 
TRUCS DE CUINA

Pelar cebes:
Si vols evitar que et plorin els ulls, deixa-les a la nevera unes hores i no et faran plorar quan les intentis picar.

Estovar carn:
Si al cuinar carn de vedella aquesta no s'estova, posar uns quants cubs de gel dins del pot durant la cocció .. Això ajuda a que quedi ben toveta.

Amanida cruixent:
Amanir l'amanida just abans de servir-la, d'aquesta manera l'àcid del vinagre i l'oli no les marcirà.

Mandonguilles tendres:
Perquè les mandonguilles quedin tendres, afegir a la carn picada una mica de molla de pa, que prèviament s'hagi deixat remullar en llet.

Carxofes:
Perquè les carxofes no s'oxidin i es tornin negres, després de tallar-les i preparar-les, fregar-les amb llimona o posar-les en un bol amb aigua amb una mica de suc de llimona o amb julivert.

Arròs blanc:
Perquè l'arròs cuit quedi molt blanc, afegir a l'aigua de cocció unes gotes de suc de llimona.

Amanida pansida:
Perquè torni a quedar fresca i cruixent, posar-la en un bol amb aigua freda per uns minuts. Després assecar-la amb l'escorredor ..

Cuinar amb vi:
Quan cuinis amb vi, tria un de bona qualitat, idealment el mateix que vas a prendre. Un vi de mala qualitat li resta qualitat al teu menjar.

Tomàquets:
No comprar molts tomàquets, per no haver de posar-los a la nevera. A temperatura ambient conserven millor el sabor i en madurar li donen un millor color a les salses i amanides.

Verdures:
Perquè quedin cruixents i amb un color bonic, coure a l'anglesa, que és el mateix que coure-les en aigua bullint per pocs minuts, i aturar la cocció tirant-la en aigua freda amb gel.

Truita de patates esponjosa:
La truita quedarà més esponjosa si se li afegeix una cullerada sopera de llet per cada 2 ous

Ous cuits:
Perquè els ous no es trenquin durant la cocció, afegir a l'aigua de la cocció una cullerada de vinagre i una altra de sal de cuina.

Patates cuites:
Per evitar que les patates es rebentin al coure, afegir a l'aigua de la cocció una cullerada d'oli i no posar-les sal fins a 2 minuts abans retirar-les del foc.

Patates fregides més cruixents:
Perquè les patates fregides sempre quedin cruixents, cal tallar-les en tires fines, tirar sal al gust i congelar-les. Feu les patates a l'oli ben calent sense descongelar.

Olor de all a les mans:
Per eliminar l'olor a all o de ceba després de manipular-los, passar les mans per aigua freda, sense sabó i sense fregar. Així desapareix l'olor. Si ja us les heu fregat, l'aigua sola no serveix. Caldrà fregar-les amb llimona i, si l'olor persisteix, fer el mateix amb sal fina.

Maionesa tallada:
Per recuperar una maionesa tallada posar un rovell d'ou en un bol net i afegir suau i lentament mentre sense deixar de batre la maionesa tallada (no deixar de remoure)

Farina:
Recorda que una farina que té més d'1 mes comença a perdre algunes de les seves qualitats, especialment per a la rebosteria.

Hortalisses fresques:
Per saber si són fresques o no, en el moment d'adquirir fixar-se bé si les fulles estan llises i conserven encara el seu viu color

Netejar el forn:
En cas que el forn s'embruti perquè es vessi una salsa, tirar sal a les taques mentre el forn estigui calent, i després passar un drap.
Back to content