Tiramisú de la nonna - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content

TIRAMISÚ DE LA NONNA

INGREDIENTS (8 persones):
500 gr. de mascarpone.
170 gr. de sucre.
7 rovells d'ou.
3 clares d'ou.
Cacau pur (negre) en pols. (El cacau Krüger es ven al Club del Gourmet d'El Corte Inglés).
1 tassa de cafè carregat.
200 gr. de galetes "Savoiardis". També podem utilitzar melindros.

PREPARACIÓ:
Batre les clares a punt de neu i reservar. Batre els rovells amb el sucre 5 minuts amb varetes fins que la barreja quedi ben cremosa. Afegiu-hi el mascarpone i barrejar bé 10 minuts més. Afegir les clares muntades i barrejar amb una llengua suaument perquè no baixi la barreja. Reservar a la nevera.
Posar el cafè en un plat amb fons ample. En una font alta, anar disposant les galetes, que haurem mullat en el cafè (No han de quedar molt mullades, han escórrer, o quedar "borratxes"). Quan el fons de la font estigui completament cobert, mullar amb algunes gotes de cafè les galetes que es vegin seques. Buidar la meitat de la crema a sobre de les galetes. Fer una altra capa de galetes remullades en cafè, i buidar la resta de la crema per sobre. Igualar la superfície amb una espàtula. Tapar la font amb un film i posar a refredar a la nevera, com a mínim dues hores encara que és millor que sigui més temps, perquè així tots els sabors s'integren.
Just abans de servir, tirar a sobre de la crema abundant cacau en pols amb un cernidor petit. No tirar-ho abans de servir, perquè es dissoldria sobre de la crema.
Menjar fred.

Back to content