Tipus de arros - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
ARRÒS RODÓ
L'arròs rodó, de aspecte arrodonit,  té elevat valor energètic i és ric en hidrats de carboni. La seva cocció és homogènia i té una gran capacitat d'absorció del sabor dels aliments que acompanya. És recomanable para elaborar paelles, arrossos caldosos i guisats.
ARRÒS BOMBA
Té el mateix aspecte rodó i curt què té la varietat anterior, i seu nom fa referència a la capacitat que té de "bombar" durant la cocció, en lloc d'obrir-se o trencar-se. A més, no es passa i Sempre queda solt, És per aquesta raó que està especialment indicat per a la preparació de paelles I tot tipus de receptes mediterrànies.
ARRÒS LLARG
Aquesta varietat no s'enganxa i sempre queda solta. Un cop cuit, la seva textura esponjosa i lleugera és ideal a l'hora de preparar amanides, guarnicions i tot tipus de receptes amb un toc exòtic. És molt utilitzat a Amèrica ia Àsia com a guarnició, i fins i tot com a plat principal. "Si hi ha arròs, la meitat del menjar està a punt" ... o "Arròs amb què?", Són algunes de les frases de les cases en aquests llocs ...
ARRÒS BASMATI
Aquest tipus d'arròs és originari de l'Índia i el Pakistan. De gra llarg i fi, un cop cuit, queda molt esponjós. La seva característica aroma recorda al de les nous i pel seu sabor únic és adequat per a elaborar tot tipus d'amanides, guarnicions i receptes exòtiques. L'Índia fa olor de arròs Basmati amb espècies.
Perfecte per acompanyar un curri o per menjar sol amb un bon raig d'oli ...
ARRÒS ARBORIO
El municipi italià de Arborio li dóna nom a aquesta varietat. De gra mitjà i rodó, no passa i sempre queda homogeni i consistent. Per la seva textura cremosa, és ideal per elaborar receptes d'arròs cremós, com el típic risotto. Necessita un "sacsejada" per treure el millor d'ell, i val la pena.
ARRÒS INTEGRAL
A diferència de la resta, l'arròs integral conserva la closca, el pericarpi i la pell. Aquesta absència de tractaments fa que sigui molt ric en fibra i substàncies nutritives. D'aspecte més fosc que els altres arrossos, el seu sabor recorda a la fruita seca i té una textura masticable. Precisament per això, les seves coccions són més llargues, però l'espera no defrauda.
ARRÒS THAI
L'arròs thai, originari de Tailàndia, és també conegut com arròs gessamí. De gra llarg i fi, el seu sabor és suau i té notes florals. Especialment aromàtic, és recomanable rentar-lo bé amb aigua freda abans d'utilitzar-lo i és ideal com a ingredient en saltats, curris, amanides i plats asiàtics. T'atreveixes? Està ric ric ...
ARRÒS SALVATGE
Gramínia aquàtica originària de Canadà, els grans, estrets i foscos de l'arròs salvatge són molt perfumats i especialment rics en fibra, proteïnes, minerals i vitamines. És millor preparar-lo sol, o un cop cuit, barrejar-lo amb altres arrossos cuinats.
ARRÒS ECOLÒGIC
L'arròs ecològic és el que es conrea de forma natural, sense l'ús d'abonaments ni pesticides de síntesi. D'aspecte arrodonit, és ideal per als mateixos plats que l'arròs rodó i el bomba.
ARRÒS VAPORITZAT
Aquest arròs ha estat sotmès a un tractament amb vapor d'aigua que li aporta fermesa i el seu característic to daurat. De gra llarg, l'arròs vaporitzat és ric en fibra i minerals, sempre queda solt i mai es passa. És apte per a la preparació de paelles, arrossos caldosos, amanides i guarnicions. El seu gran avantatge és que no passa, però no s'impregna tant dels sabors i olors dels altres ingredients.
Back to content