Semifred de mel i festucs - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
SEMIFRED DE MEL I FESTUCS

INGREDIENTS:
FESTUCS GARRAPINYATS
150 gr. de festucs amb closca
150 gr. de sucre.
SEMIFRED
200 gr. de mel suau
80 gr. de sucre
80 gr. d'aigua
160 gr. de rovells d'ou (8-9 rovells)
DECORACIÓ DE XOCOLATA
150 gr. de xocolata negra 70%
100 gr. de festucs

PREPARACIÓ:
FESTUCS GARRAPINYATS
En un pot, es posa la mateixa quantitat de festucs i sucre a foc alt, remenant constantment fins que els festucs quedin garrapinyats blancs.
DECORACIÓ DE XOCOLATA
Fondre la xocolata. Fer un niu de fils de xocolata sobre de paper de encerat o en un plàstic gruixut. repartir per sobre trossos de pistatxo. Deixar refredar a la nevera.
SEMIFRED
Muntar la nata amb varetes. reservar a la nevera.
Batre amb varilles els rovells i la meitat de la mel 10 minuts fins que blanquegin. Un cop estiguin molt muntades, en un pot posar l'altra meitat de la mel, el sucre i una mica d'aigua (80 gr.) i coure a foc fort fins a aconseguir un xarop amb una temperatura de 112º C de termòmetre.
Afegir el xarop a l'emulsió de gemmes i mel a el fil, sense deixar de batre, al menys 10 minuts, o fins que refredi. Llavors, afegir la nata, barrejant suaument amb una llengua fins que tot s'incorpori.
Folrar un motlle de pancake amb film. Posar festucs garrapinyats al fons de el motlle, fer una mica de la barreja fins a 2 dits, fer més festucs, i repetir fins a fer 3 o 4 capes. Acabar amb festucs. Posar el motlle al congelador al menys 3 o 4 hores.

EMPLATAT:
Tallar una rodanxa de semifred, posar un adorn de xocolata a sobre, i refrescar amb flors (pensaments), i una mica de xocolata fosa.
Back to content