Risotto de tomàquet - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
RISOTTO DE TOMÀQUET AMB TOMÀQUETS FRESCOS, MARINATS I BURRATA

INGREDIENTS:
400 gr. d'arròs carnaroli o arborio
2 kg. de tomàquet
2 cebes tendres grans
3-4 alls tendres
80 gr. de mantega
Oli d'oliva
1 burrata gran
Alfàbrega
Formatge parmesà ratllat
Sal
Sucre.
1,5 l. de brou vegetal (4 tomàquets, 1 ceba, 2 cebes tendres, 3 pastanagues, 1 porro)

PREPARACIÓ:
Preparar un brou amb la verdura 25 minuts. Tapar i infusionar 2 hores.
Fer TPM amb tot el tomàquet. Guardar la pell del tomàquet. Pelar i picar la ceba. Pelar i picar els alls.
POLS DE TOMÀQUET: Posar les pells dels tomàquets damunt d'una safata de forn amb paper de forn i enfornar 50-60 minuts a 70 º C.
TOMÀQUET CONFITAT: Posar 1/4 part del TPM en una safata de forn, amanir amb sal i sucre, i enfornar 35-40 minuts a 130 º C. Deixar refredar i posar en una font amb oli, sal, sucre i trossets d'alfàbrega. Reservar.
Tomàquet amanit: Del TPM resultant (3/4), posar la meitat en un bol, amanir amb oli, sucre, sal i alfàbrega. Reservar. La resta del TPM, posar-lo en un colador i reservar.
En una olla amb parets ni molt altes ni baixes, posar la ceba i l'all amb la mantega i l'oli. Posar a sofregir a foc mitjà. Quan estigui cuit, afegiu la meitat del TPM que tenim al colador sense amanir. Amanir el sofregit amb sal i sucre, i salta 2-3 minuts. Decantar a un plat amb una aranya i reservar.
Tirar la resta del tomàquet del colador, amanir amb sal i sucre, i salta 2-3 minuts. Decantar a un plat amb una aranya i reservar.
En l'oli que quedi en el cassó, salteu un parell de minuts l'arròs, afegir la meitat del TPM que hem decantat la primera vegada, i la meitat del segon, amanir amb sucre, sal i pebre, mullar amb el brou calent (NO BULLINT) i coure 20 minuts. Anar afegint brou calent de tant en tant, i la resta del tomàquet que tenim en els dos plats. Anar remenant perquè tot s'impregni. 2-3 minuts abans que estigui l'arròs, tirar mantega i formatge ratllat i remenar per mantecar. Corregir l'salpebrat i el sucre.

EMPLATAT:
Servir el risotto calent. Posar a una banda una filera de tomàquet confitat i al capdavant d'aquesta una filera de tomàquet amanit. Al centre, un tros de burrata. Adornar amb la pols de tomàquet, i fulles d'alfàbrega fresca.

Back to content