Risotto amb bolets rostits i galetes de parmesà - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
RISOTTO DE BOLETS A LA GRAELLA AMB GALETA DE PARMESÀ

INGREDIENTS:
1 got d'arròs arborio o carnaroli (també es pot fer amb arròs bomba)
50 gr. de funghi porcini
Bolets fresques variades (rosinyol, shitake, xampinyó ...)
1 l. de brou de verdures o de pollastre
1 ceba mitjana
1/2 branca d'api, julivert
Formatge parmesà
1 llimona
1 got de vi blanc (també es pot fer servir vermut)
Sal i pebre
50 gr. de mantega.

PREPARACIÓ:
En un bol, posar a rehidratar els funghi porcini amb una mica de brou tebi, o aigua.
Pelar i picar la ceba ben petita. Picar l'api molt petitó. En un pot, posar oli de gira-sol i un tros de mantega, i fregir la ceba i l'api. Quan comencin a daurar-se, afegir l'arròs i el anacararlo. Mullar amb el vi (o el vermut), i deixar evaporar. Afegir els fungui porcini picats a l'arròs, barrejar, i començar a mullar amb el brou calent, remenant constantment i procurant que sempre estigui humit.
Mentre es fa l'arròs, netejar i trossejar amb les mans els bolets frescos. En una planxa, sense gens d'oli, posar-les a rostir, donant-los la volta de tant en tant.
Quan el risotto ja sigui al punt, retirar del foc, mantecarlo amb un tros de mantega (també pot ser amb mascarpone), ratllar formatge parmesà per sobre, remenar, tapar i deixar reposar dos o tres minuts.
Mentrestant, posar els bolets frescos rostides en un bol. Tirar unes fulletes d'herbes aromàtiques fresques (tomilllo, cerfull picat, menta fresca picada, estragó picat ...). Amanir amb oli, sal i llimona.

EMPLATAT:
Posem arròs en un plat, ia sobre col·locar un grapat de bolets rostides, que estaran temperades. Posar sobre una nou de mantega, i adornar amb la galeta de formatge parmesà per sobre.

Back to content