Porchetta nadalenca - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
PORCHETTA CRUIXENT NADALENCA

INGREDIENTS
Un tros de cansalada amb pell i molta carn de 2 quilos aproximadament.
1 taronja
1 llimona
AMANIMENT
Llavors de fonoll
Fonoll
Sàlvia
Farigola
Romero
Orenga
1 cap d'all
All en pols
Sal en pols
Sal i Pebre
Oli d'oliva

PREPARACIÓ
Amb un ganivet gran i ben esmolat fer una superfície plana de la carn.
AMANIMENT: Posar una mica de sal en un morter, 3-4 dents d'all trossejats, les llavors de fonoll, el fonoll, la sàlvia, les fulles de farigola, les fulles de romaní, el pebre i picar fins fer una pasta. Afegir all i ceba en pols. Barrejar. Quan ja estigui feta la pasta, afegiu-hi una mica d'oli d'oliva.
Amb l'amaniment, unteu la carn abundantment per tot arreu amb les mans, fins que quedi ben impregnada.
Embolicar la carn sobre si mateixa, fent un rotllo, procurant que la pell envolti tot el rotllo de cansalada. Amb fil lligar la carn cada 2-3 cm.
Posar a rostir al grill de forn preescalfat a 220ºC, damunt una reixeta amb un motlle per sota de la carn perquè es recullin tots els sucs. Enfornar 1 hora. Anar revisant la cocció i si veiem que la pell del rotllo ja està cruixent, per una banda, anar fent la volta perquè quedi tot ben rostit. Passada l'hora, baixar la temperatura a 180 º C i enfornar 60-90 minuts més.
Mitja hora abans d'acabar el fornejat, posar les patates bullides, les prunes i les cebetes al motlle on es recullen els sucs.

EMPLATAT
Tallar talls de porxetta i distribuir-los al plat amb les patates, les prunes i les cebetes. Salsejar amb la salsa resultant de l'enfornat.
Back to content