Pizzes fregides amb tomàquet cherry - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
PIZZES FREGIDES AMB TOMÀQUET CHERRY, MOZZARELLA I ALFÀBREGA

INGREDIENTS (surten 25 pizzes):
MASSA:
850 gr. de farina de força
8 gr. de llevat de fleca
25 gr. de sal
60 ml. d'oli d'oliva
625 ml. d'aigua MOLT FREDA.
Farina
FARCIT:
1 kg. de tomàquet cherry pera
1 manat d'alfàbrega
Oli
300 gr. de mozzarella
Sal

PREPARACIÓ:
MASSA: Es pot fer a mà. Si no, en el bol de la Kenwood posar la farina i 2/3 de l'aigua molt freda -500 ml.- (la massa no es podria treballar si es tira tota l'aigua). Amassar amb el ganxo a velocitat 2 o 3 durant 2-3 minuts fins que es barregi bé. Afegir el llevat, pujar la velocitat a 4 i pastar 9-10 minuts més fins que la massa estigui llisa i elàstica (perquè s'ha format el gluten), desenganxant la massa del ganxo cada 2 minuts i recollint la del fons amb una espàtula.
Quan la massa ja estigui llisa i elàstica, s'afegeix la resta de l'aigua molt freda i l'oli. Al principi, amassar al mínim, perquè esquitxa molt, fins que tot s'integri (2 o 3 minuts), i després, anar pujant la velocitat fins a 5-6, desenganxant la massa del ganxo i del fons del bol de tant en tant, fins que la massa quedi llisa i elàstica (de 15 a 18 minuts). Un parell de minuts abans que la massa estigui a punt, tirar la sal.
Un cop la massa estigui llisa, treure del bol al marbre que haurem enfarinat abundantment. Amb la pesa, es fan trossos de massa iguals (60 gr), es bolean amb les dues mans, fent melic, pels costats de la massa (com fregant les mans, però al centre hi ha la bola de massa). Es van col·locant les boles en una safata de forn amb parets altes, untades d'una mica d'oli. Es filmen les safates amb la massa, no al tacte, i es posen a llevar a la nevera almenys 10-12 hores.
Un cop duta la massa, treure-la de la nevera mitja hora abans de fregir-la. Posar-la al marbre, abundantment enfarinat, i estirar amb les boles amb les mans, deixant les vores més espessos, però sense trencar l'aire de la massa.
Fregir-les en abundant oli calent (no bullint) fins que estiguin daurades, donant-los la volta. Escórrer en paper de cuina.
FARCIMENT: Picar la mozzarella i els tomàquets en macedònia. Posar el tomàquet en un bol, amanir amb oli, sal i alfàbrega a trossos. Afegir la mozzarella i barrejar.

EMPLATAT: servir les pizzes fregides calents i amb el farciment per sobre.
Back to content