Pastís Red Velvet - Copiar - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
PASTÍS RED VELVET

INGREDIENTS:
240 gr. de farina de blat
5 gr. (1 c/c) de llevat en pols
5 gr. (1 c/c) de bicarbonat de sodi
5 gr. (1 c/c) de sal
40 gr. (3 c/s) de cacau en pols (sense sucre)
400 gr. de sucre
240 gr. d'oli de gira-sol
2 ous
240 dl. de buttermilk
10 ml. (2 c/c) d'extracte de vainilla
60 ml. de colorant alimentari en vermell
1 c / c de vinagre blanc (o vinagre de sidra)
120 ml. (1/2 got) de cafè sol calent (preparat normalment, sense llet ni sucre)

COBERTURA:
300 gr. de formatge Philadelphia
150 gr. de Mascarpone
200 gr. de mantega pomada
600 gr. de sucre glace
El suc d'1 llimona
1/2 c/c de vainilla.

PREPARACIÓ:
Preescalfar el forn a 180 º C.
En un bol, tirar la farina, el bicarbonat de sodi, el llevat en pols, el cacau en pols i la sal. Barrejar. Cerner. Reservar.
En un altre bol gran, tirar el sucre i l'oli de gira-sol. Barrejar amb barres i afegir els ous d'1 en un. Barrejar fins que tot s'integri i afegir la buttermilk, la vainilla i el colorant. Barrejar fins que tot quedi ben combinat. Finalment, afegir el cafè i el vinagre i barrejar fins que tot quedi lligat.
A continuació, lentament, afegir els ingredients humits als ingredients secs, a poc a poc, barrejant bé després de cada addició. Parem just quan estigui tot combinat (no barrejar massa!).
Greixar i enfarinar dos motlles rodons de pastís, amb mantega i farina.
Abocar la massa en el motlle (també es pot fer en 3 motlles). Enfornar a la safata del mig del forn uns 30-40 minuts, fins que un escuradents entre i surti net del centre del pastís.
Deixar refredar en el motlle fins que es pugui tocar el motlle sense cremar-se. Quan el pastís estigui temperada, treure-la del motlle a una reixeta perquè s'acabi de refredar.
Tallar el pastís horitzontalment en tres bases. Tirar la cobertura de crema de formatge entre les bases i cobrir el pastís per fora ajudant-nos d'una espàtula.

COBERTURA:
Tamisar el sucre glacé. Reservar.
En un bol, barrejar el formatge Philadelphia, el formatge mascarpone i la mantega pomada amb unes varetes fins que la barreja estigui integrada i cremosa. Afegir el suc de llimona i l'extracte de vainilla, i barrejar. Tirar el sucre glacé a tandes, barrejant cada vegada, fins a obtenir una barreja cremosa i suau.
Back to content