Pastís mimosa amb compota de maduixes a la vainilla - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
PASTÍS MIMOSA AMB COMPOTA DE MADUIXES A LA VAINILLA

INGREDIENTS:
PA D'ESPANYA:
4 ous
2 rovells
220 gr. de sucre
160 gr. de farina
50 gr. de fècula de patata
1 beina de vainilla
500 gr. de maduixetes.
BASE CRUIXENT:
110 gr. de farina
40 gr. de fècula de patata
40 gr. d'ametlles en pols
120 gr. de mantega salada
100 gr. de sucre
1/2 beina de vainilla
CREMA PASTISSERA:
400 gr. de llet
100 gr. de nata
110 gr. de gemmes
150 gr. de sucre
45 gr. de farina
1 beina de vainilla
Pell de llimona
1 fulla de gelatina.
NATA:
500 gr. de nata
50 gr. de sucre llustre
1,5 fulles de gelatina.
CREMA CHANTILLY:
300 gr. de crema pastissera + 250 gr. de nata.
COMPOTA DE MADUIXES:
400 gr. de maduixes
140 gr. de sucre
1/2 beina de vainilla
Suc de llimona
2 fulles de gelatina

PREPARACIÓ:
PA D'ESPANYA:
Blanquejar els ous, els rovells i el sucre 12-14 minuts. Tamisar la farina juntament amb la fècula i afegir delicadament als ous muntats. Distribuir en 2 motlles de 20 cm. de diàmetre i coure al forn a 160 graus 25 minuts aproximadament.
BASE CRUIXENT:
Barrejar tots els ingredients a la thermomix fent 5 polsos de 2 segons cada un a velocitat 6. Posar la barreja en el marbre i amassar. Posar-la entre dues fulles de guitarra, o dos papers de forn i ficar-la a la nevera. Quan ja estigui freda, hornarla 25 minuts a 150 º. Encunyar en calent amb un cèrcol de la mida de la base del motlle, i enfornar 5 minuts més.
CREMA PASTISSERA:
Posar en remull la gelatina en aigua freda. Escalfar la llet i la nata juntament amb la vainilla i la pell de llimona. Blanquejar els rovells amb el sucre 10 minuts, afegir la farina i la llet calenta, coure i deixar bullir 2 minuts. Afegir la gelatina, posar en una safata, filmar al tacte i deixar refredar.
NATA MUNTADA:
Escalfar 50 gr. de la nata i afegir la gelatina prèviament remullada. Muntar la resta de la nata amb el sucre, afegir la gelatina a la nata i deixar refredar.
COMPOTA DE MADUIXES:
Posar a remullar la gelatina. Tallar les maduixes a trossos. Barrejar-les amb el sucre i la vainilla dins d'una olla, amb la polpa i la beina de la vainilla i trossets de pell de llimona i posar-les a coure a foc fort 5 minuts. Afegir el joc de 1/2 llimona i remenar. Passats 10 minuts, escórrer la gelatina, assecar-la i afegir-la a les maduixes. Remenar, afegir una mica més de suc de llimona, remenar, baixar del foc, deixar refredar i posar a quallar al congelador.

MUNTATGE:
Treure la crosta dura del pa d'Espanya, i tallar-lo en rodanxes d'1 cm. de gruix. Folrar un motlle esfèric amb film, cobrir-lo amb els talls de pa de pessic, pintar-lo amb nata, distribuir sobre les maduixetes i fer una capa de crema chantilly. Tirar més maduixetes i col·locar una capa de pa de pessic. A sobre una capa de nata. Deixar refredar 15 minuts al congelador i posar una capa de compota de maduixa. Tornar a posar al congelador fins que estigui ben dura i posar a sobre el disc de cruixent. Deixar refredar mínim 3 hores a la nevera. Treure del motlle, cobrir amb crema chantilly, i amb la resta de pa d'Espanya tallat en glaçons d'1 cm.
Back to content