Panettone farcit de crema de mascarpone i cobert de xocolata - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
PANETTONE FARCIT DE CREMA DE MASCARPONE I COBERT DE XOCOLATA

INGREDIENTS:
1 panettone d'1 kg.
Bany de xocolata:
500 gr. de xocolata negra Lindt 51% de cacau
40 gr. de glucosa o mel
420 gr. de nata
Farcit:
500 gr. de formatge mascarpone
7 rovells
3 clares
170 gr. de sucre
3 c s de brandi o Cointreau.
Decoració: Macarons o galetes, maduixes, mores, gerds, menta.

PREPARACIÓ:
Amb una punta, tallar el panettone per la part de la base, deixant una paret d'1 cm. Guardar la tapa. Buidar el panettone, traient la molla i deixant un gruix d'1 cm. Quan haguem buidat el panettone, esmollar en trossos petits el que hem tret.
Crema de mascarpone: Amb varetes, batre les clares a punt de neu. Passar les clares muntades a un bol. Amb varetes, blanquejar els rovells amb el sucre 7-8 min. Ha de quedar una barreja el més blanca possible i molt llisa. Afegir el mascarpone a la barreja i batre 2 minuts més. Amb una llengua, afegir les clares muntades, i barrejar embolicant, tenint cura que s'integrin bé, i que no quedin punts blancs. Si quedessin, batre una mica més amb varetes perquè la barreja quedi llisa.
Amb la crema i la molla, omplir el panettone així: Crema, molla, crema, molla, crema, molla i tapa. Posar al congelador una hora perquè tot s'integri.
Bany de xocolata: Posar a escalfar la nata amb la glucosa (o amb la mel, si és el cas). Tritureu la xocolata amb les mans a trossets petits i posar-los en un bol. Quan la nata doni el primer bull, afegir a la xocolata a poquets, mentre anem barrejant amb una llengua, fins que la xocolata es desfaci totalment.
Muntatge: Passada l'hora de repòs del panettone, posar-lo damunt d'una reixeta amb una safata per sota, i banyar amb la xocolata fosa. Reutilitzar la xocolata que vagi caient a la safata de sota, fins que el panettone quedi totalment banyat.
Traslladar el panettone al plat de servei amb espàtules. Adornar la vora inferior amb galetes o amb macarons petits. A la part superior, adornar amb maduixes, gerds i menta.
Back to content