New York cheesecake amb melmelada de maduixes - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
NEW YORK CHEESECAKE AMB MELMELADA DE MADUIXES

INGREDIENTS:
BASE:
270 gr. de galetes tipus digestive
80 gr. de mantega
40 gr. de sucre
2 pessics de sal
REBLERT:
900 gr. de formatge Philadelphia
200 gr. de sucre
190 gr. de nata de muntar
100 gr. de nata agra (creme Freche PRESIDENT)
1 ou
2 rovells
60 gr. de mantega
1 beina de vainilla
Sal.
CREMA DE NATA:
250 gr. de nata
1/2 full de gelatina
20 gr. de sucre
El suc de mitja llimona.
MELMELADA DE MADUIXES:
350 gr. de maduixes
120 gr. de sucre
1/2 beina de vainilla
1 llimona.

PREPARACIÓ:
BASE: Moldre la galeta molt bé amb la trituradora, afegir el sucre i seguir triturant.
Posar en un bol i afegir la mantega fosa en microones, barrejar amb les mans i amb la barreja cobrir amb un gruix de 0,5 cm. la base d'un motlle desmuntable de 22 cm. de diàmetre, que haurem untat de mantega i al que li haurem posat paper de forn a la base que faci duplicitat d'1 cm. Compactar la galeta amb els dits. Posar al congelador.
REBLERT: Posar el formatge Philadelphia en un bol i barrejar amb espàtula (també es pot fer amb kenwood i amb K) i barrejar molt suaument per no incorporar aire, uns 2 o 3 minuts fins que quedi llisa. Afegir la polpa de la vainilla i el sucre i seguir barrejant 3 o 4 minuts més a velocitat baixa, netejant les parets de tant en tant perquè tot es incoropore. Afegir l'ou i barrejar, i després les els rovells una a una, barrejant suaument fins a incorporar bé. Afegir la creme fraiche i barrejar, afegir la nata i barrejar. Tirar la barreja sobre la galeta i coure al forn preescalfat a 130 º C, amunt i avall, sense aire, entre 50 i 60 minuts. Si es fan pastissets individuals, coure 30 minuts.
Cal preparar el pastís el dia anterior al seu consum perquè es compacti bé.
MELMELADA DE MADUIXES: Tallar les maduixes a trossos grans, posar-les en un cassó gran amb el sucre i amb la polpa de mitja beina de vainilla i coure a foc fort de 5 a 7 minuts. Fora del foc, afegir 2 cs de suc de llimona i 1/2 fulla de gelatina hidratada, remenar i posar en un plat a refredar.
CREMA DE NATA: Amb varetes, semimontar 200 ml. de nata, amb el sucre. Hidratar la gelatina, i posar-la en un got, escalfar al microones, barrejar per dissoldre, afegir a la nata semimuntada, barrejar, afegir el suc de mitja llimona i, amb una llengua, embolicar perquè no baixi.
MUNTATGE: Sense treure el pastís del motlle, posar al centre del pastís de formatge un cèrcol de 10-12 cm, encaixant una mica. Tirar en la vora exterior del cèrcol una capa de 1,5 cm. de la crema de nata i escampar amb una espàtula petita. Posar a la nevera 1 hora o més fins que es qualli la crema. Treure el cèrcol, i fer la melmelada. Adornar amb trossos de galeta les vores exteriors. Adornar amb maduixes banyades primer en xocolata blanca i després en xocolata negra en capes.
Back to content