Mandonguilles de salmó sobre puré suau de parmesà - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
MANDONGUILLES DE SALMÓ SOBRE PURÉ SUAU DE PARMESÀ

INGREDIENTS:
Mandonguilles de salmó:
500 gr. de salmó fresc
4 llesques de molla de pa de motlle
llet
1 Ou
50 gr. de farina
anet
Sal i pebre
puré:
400 gr. de patates noves
300 ml. de llet
100 gr. de mantega
50 gr. de formatge parmesà ratllat
Sal i pebre.

PREPARACIÓ:
Mandonguilles de salmó: Amb un bon ganivet, picar el salmó fresc, com per fer un tàrtar, i ponemorlo en un bol. Afegir l'ou, i barrejar amb una paleta. Afegiu-hi la molla del pa (Se li treu l'escorça i se li donen 3 o 4 voltes a la liquadora i queda picat). Revolver bé, amanir amb sal i pebre, tirar-li el anet ben picat, remenar reservar.
Posar farina en un bol. Fer les mandonguilles de salmó, pasamrlas pel bol de farina. Eliminar l'excés de farina remenant en un colador perquè quedin rodonetes.
En abundant oli d'oliva calientito, fregir les mandonguilles volta i volta. No s'han de fer molt, sinó fregir procurant que tinguin un color daurat. Han de quedar rosaditas per dins.
Puré suau de patata: Pelar i bullir les patates en llet a foc suau mitja hora, fins que estiguin toves. Deixar reposar a la llet. Colar les patates i triturar. Afegir la llet de cocció colada. Afegiu-hi la mantega, el formatge parmesà i la nata. Corregir l'salpebrat, colar i mantenir tebi el puré.
Ha de quedar un puré lleuger, líquid, cremós i llis.

Emplatat:
En un plat fons, posar una mica de puré i col·locar a sobre 3 o 4 mandonguilles. Refrescar amb anet, o cada mandonguilla amb una herba diferent. Salseu amb un fil d'oli verge.
Back to content