Lasanya de salmó fresc i fumat - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
LASANYA AMB SALMÓ FRESC I FUMAT, ESPINACS, I GRATINADA AMB PA A LES FINES HERBES

INGREDIENTS:
CREMÓS (Velouté):
1 l. de fons vegetal calent (també pot ser de peix)
80 gr. de farina
80 gr. de mantega
100 ml. de nata
12 làmines de pasta per lasanya
FARCIT:
500 gr. de salmó en una peça
200 gr. de talls de salmó fumat
400 gr. d'espinacs frescos
3-4 grans d'all
Sal i pebre.
GRATINAT DE FINES HERBES:
1/2 barra de pa dur
Farigola i marduix frescos
Sal i oli
AMANIDA D'ESPINACS:
200 gr. d'espinacs baby
50 gr. de talls de salmó fumat
1 llimona
50 gr. de nous
Sal i oli

PREPARACIÓ:
CREMÓS: en un pot, posar la mantega i la farina, portar-lo al foc i amb unes varetes barrejar fins que tot s'integri. Baixar del foc i afegir fons calenta a poquets i anar barrejant cada vegada que s'afegeix fons, fins que ens quedi una barreja llisa i ens quedi una mica menys d'un quart del fons. Posar una altra vegada al foc, a temperatura mitjana, i barrejar amb les varetes 10 minuts. Amanir amb sal i una mica de pebre, i afegir la nata i, si cal, una mica més de fons. Barrejar fins que quedi una crema llisa, molt blanca i una mica líquida.
ESPINACS: en una paella, posar a escalfar una mica d'oli, afegir els alls i saltar 10-12 segons. Decantar i reservar en safata amb paper de forn.
MOLLES DE PA: triturar el pa en minipimer. Posar en un bol. Donar-li abundants fulles de farigola i marduix frescos picats, oli i sal. Reservar.
SALMÓ: tallar el salmó cru en cubs d'1 ½ cm. Posar-los en un bol amb una mica d'oli i, en una paella calenta, salteu 1 minut, sense donar-los la volta perquè no es desfacin. Reservar a safata amb paper de forn. Tallar el salmó fumat a tires primes de 3-4 mm. Reservar.

MUNTATGE: En un motlle rectangular gran, per lasanya, o en individuals, posar una mica de cremós al fons del motlle. A sobre, posar una capa de pasta. Afegir una mica de cremós i repartir-lo per tota la superfície. Posar salmó saltat i salmó fumat, fulles d'espinacs, fer una mica de cremós per sobre i posar una altra capa de pasta. Repetir el farcit fent tres o quatre nivells de lasanya. Acabar amb pasta, i per sobre fer una mica de cremós, repartir-lo i sobre fer molles de pa i nous de mantega. Enfornar a 180 º C, amb aire, 20-25 minuts. Deixar reposar 15-20 minuts.
ACOMPANYAMENT: en un bol, posar els espinacs baby i amanir amb pell de llimona, una mica de suc de llimona, les nous trossejades, encenalls de salmó fumat, oli i sal.
Es pot posar per sobre de la lasanya per adornar.

Back to content