Lasanya de carbassa i taleggio - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
LASANYA DE CARBASSA I TALEGGIO

INGREDIENTS:
16 fulls de pasta de lasanya
1 carabassa fresca de 1,5 kg
300 gr. de taleggio
150 gr. de formatge parmesà triturat
Sucre
Sal
Pebre
BEIXAMEL
1,5 l. de llet fresca
80 gr. de farina de blat
80 gr. de mantega
Sal i nou moscada

PREPARACIÓ:
Bullir les fulles de lasanya en abundant aigua amb sal i reservar en draps de cuina.
Tallar el taleggio a daus d'1 cm.
Pelar i tallar la carbassa a daus d'1 cm. Posar-la en una paella amb una mica d'oli d'oliva, amanir amb sal i abundant sucre i saltar-de 25 a 30 minuts, remenant tot el temps. Si és molta, salteu la carabassa en 2 tandes. Ha de quedar daurada i molt saborosa. Reservar sobre de paper de forn.
Amb el minipimer, triturar una tercera part de la carbassa saltada. Ajuntar el puré amb la resta de la carabassa. Reservar.
Preparar la beixamel. Per a això, col·locar la farina i la mantega en un cassó, i lligar. Un cop estigui feta la barreja, fora de el foc, fer una mica de llet i barrejar amb varetes fins que s'integri tot. Afegir la resta de la llet en 2-3 vegades, barrejant cada vegada per integrar. Amanir amb sal i nou moscada i coure remenant fins a aconseguir la textura desitjada. Reservar.
En una font de forn, posar una mica de beixamel al fons, a sobre cobrir amb làmines de pasta, tornar a fer beixamel, tirar per sobre una capa de carbassa, a sobre d'aquesta distribuir un grapat de taleggio, fer abundant formatge parmesà, cobrir amb una capa de pasta, i tornar a distribuir la resta dels ingredients fins acabar-los. Acabar amb formatge parmesà.
Back to content