Gnocchi en dues salses - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
GNOCCHI AMB DUES SALSES

INGREDIENTS:
1kg. de patates gallegues (han de ser blanques i farinoses)
160 gr. de farina (aproximadament)
1 ou
8 gr. de sal

PREPARACIÓ:
En una olla amb abundant aigua SENSE SAL, coure les patates senceres amb pell fins que al ficar un ganivet es noti que ja estan toves. Escórrer-les i, quan encara estiguin calents, llevar-los la pell. Passar pel passapuré.
Posar la massa de patates en un bol, afegir la sal i barrejar amb les mans, sense pastar molt. Afegir la farina i tornar a barrejar. Finalment, afegir l'ou i barrejar. Treure la massa al marbre i amassar una mica, no gaire. Enfarinar una mica el marbre i fer Churritos (com per fer croquetes), del gruix d'un dit. Tallar els gnocchi de més o menys 1,5 centímetres. Arrebossar en una mica de farina i reservar. Aguanten màxim 1 hora (per l'ou). Una manera de conservar-los una mica més és coure'ls, afegir la salsa que vulguem i, en el moment de menjar-los, escalfar-los.
Bullir els gnocchi en abundant aigua amb sal, al voltant d'un minut, fins que surin. Amb una aranya (escumadora de filferro) passar-se directament a la salsa amb la qual els anem a preparar.

SALSES:
Tomàquet:
Tomàquet de llauna
Abundant oli
2-3 grans d'all
1 C S de concentrat de tomàquet
Alfàbrega
Parmesà ratllat.
En un pot, posar abundant oli, afegir els grans d'all amb pell, afegir el tomàquet, el concentrat de tomàquet i una branca d'alfàbrega. Condimentar amb abundant sucre i sal i coure 5-7 minuts.
Un cop bullits els gnocchi, posar-los directament a la salsa, moure'ls perquè s'impregnin bé i coure un minut més. Escampar abundant parmesà.
Pesto:
1/2 gra d'all
1 manat d'alfàbrega (40 gr)
70 gr. de parmesà ratllat
60 gr. de pinyons torrats
200 ml. d'oli
10 g. de sal gruixuda.
Posar els ingredients en el got de la minipimeren aquest ordre: pinyons, formatge, alfàbrega, sal, aceitey all. Triturar. Posar la meitat del pesto en un recipient on es posaran els gnocchi. Afegir 2-4 C S de l'aigua de cocció dels gnocchi, afegir els gnocchi, barrejar, i al final afegir la resta del pesto i barrejar.
Back to content