Carxofes a la romana - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
CARXOFES A LA ROMANA
INGREDIENTS:
8 carxofes
2 llimones
julivert fresc
2 grans d'all
Oli d'oliva
Sal marina
Pebre mòlt

PREPARACIÓ:
Untar-se les mans amb llimona. Treure les primeres fulles de les carxofes. Tallar les puntes de les fulles. Pelar la cua de la carxofa. Untar les carxofes amb llimona i anar-col·locant en un bol amb aigua i suc de llimona perquè no s'oxidin i es posin negres.
Peleu i picar l'all i col·locar-lo en una olla de parets altes amb mig dit d'oli d'oliva i sofregir uns segons fins que estigui daurat.
Col · locar les carxofes cap per avall a l'olla. Abocar aigua amb suc de llimona a l'olla fins que cobreixi la meitat de la flor de carxofa, una mica de sal i pebre. Posar unes fulles de julivert, afegir un got d'aigua abundant, i ruixar abundantment amb oli d'oliva les carxofes. Tallar un tros gran de paper de forn i mullar-lo. Amb el paper humit, cobrir les carxofes i tancar l'olla amb la tapa. Coure 25-30 minuts, segons la mida de les carxofes.
Passat el temps de cocció, controlar amb una punta que les carxofes estan tendres.
Emplateu calenta (també es poden servir fredes) i salseu les carxofes a la romana amb el fons de cocció que queda a l'olla. Escampar-hi julivert picat finament i servir.
Back to content