Apfel strudel 2 - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Go to content
APFEL STRUDEL

INGREDIENTS:
Massa:
120 gr. de farina de força
45 gr. d'aigua
30 gr. de mantega molt freda
3 gr. de sal.
Farciment:
500 gr. de pomes de reineta
60 gr. de sucre
30 gr. de pasas50 gr. de nous trossejades
100 gr. de mantega fosa
Sucre glas
Pa ratllat
Canyella

PREPARACIÓ:
Massa:
Preescalfar el forn a 50 º C. Tirar en un bol la farina, la sal i la mantega tallada a daus i sorrejar amb les mans. Tirar la meitat d'aigua, i pastar fins integrar-la. Afegir la resta de l'aigua, a poc a poc, i pastar fins a integrar. Treure a el marbre i treballar suaument una estoneta (ha de quedar una massa molt suau i manejable). Fer una bola amb la massa, pintar-la amb una mica d'oli per sobre, cobrir-la amb film i col·locar-la en una safata de forn i posar-la al forn a "estofar" (procés pel qual la massa agafa moltíssima elasticitat i perd tenacitat) a 50 º C, 15 minuts.
Farciment:
Peleu les pomes i tallar-les en macedònia de 0,5 cm. En una paella, posar una C / S de mantega, afegir el sucre i la canyella, i a sobre la poma. Vés 3-4 minuts. Afegir les panses i les nous trossejades i salta un parell de minuts més. Posar en una safata i deixar refredar.
Preescalfar el forn a 200 º C.
Muntatge:
Escampar una mica de farina sobre un drap gran ia sobre posar la massa estofada. Amb un corró, fer un rectangle. Després, amb les mans, estirar la massa fins a fer un rectangle molt gran i molt fi, anant amb compte que no es trenqui. Pintar-amb un pinzell amb mantega fosa. Tirar una mica de pa ratllat. I a sobre d'aquest, la poma saltejada. Repartir bé per tota la superfície. Enrotllar ajudant-se de l'drap. Doblegar les vores laterals cap a dins i cap avall. Pintar una safata de forn amb una mica de mantega fosa, posar a sobre el rotllo de poma, pintar el rotllo amb mantega i escampar per sobre abundant sucre glacé utilitzant un colador petit.
Posar al forn preescalfat a 200 º C 20-25 minuts fins que s'hagi caramelitzat el Apfel strudel. Si es va menjar de seguida, queda molt cruixent. Si es va a menjar més tard, coure-ho al forn a 180 º C 30 minuts. No quedarà caramel·litzat, però el cruixent de la massa dura més.
L'ideal és servir-lo calent amb gelat.
Back to content