Crema pastissera - La Cuina de la Magda i el Alfredo

Vaya al Contenido
CREMA PASTISSERA

INGREDIENTS:
250 ml. de llet fresca sencera
40 grs. de sucre (Entre 160 i 250 gr. per litre, depenent de la dolçor que es vulgui)
3 rovells d'ou (entre 6 i 12 borrons per litre)
1/2 beina de vainilla (2 beines per litre)
20 gr. de Maizena (80 gr. per litre)

PREPARACIÓ:
Posar la llet en un cassó. Afegir la polpa de la vainilla (el idael és fer-ho un parell d'hores abans i deixar reposar a la nevera perquè infusioni). Posar la llet a escalfar a foc suau.
Mentre s'escalfa la llet, blanquejar els rovells amb el sucre en un bol (barrejar, NO BATRE, perquè no es emulsionen els rovells, amb unes varetes durant 1 minut), i barrejar just des del moment en què entren en contacte el sucre i els rovells. Si no es fa així, es tallaran els rovells. Després que quedi ben barrejada el sucre i els rovells, afegir la Maizena i barrejar bé uns 30 segons més.
Pujar la temperatura de la llet (7-8) i deixar coure fins que la llet arrenqui el bull. Amb el primer bull, es retira del foc el cassó de la llet, es tiren 2/3 parts de la llet calenta al bol dels rovells i el sucre, es remena bé amb unes varetes, i aquesta barreja es tira a cassó on tenim l'altre 1/3 de llet. Es remena i es posa al foc 30 segons més remenant la crema amb varetes que es recolzen en la vora del cassó, fins que la crema engreix i estigui ben barrejada.
Pasteuritzem la crema, posant-la en una safata. Per a això la estenem amb una llengua per tota la superfície de la safata, vam filmar per contacte i deixem refredar a temperatura ambient. Si fa molta calor, a la nevera.
Un cop estigui freda la crema, ja es pot utilitzar. La posem en una màniga pastissera amb broquet i omplim els eclaires.
La crema pastissera, en portar ou, es pot conservar com a màxim 2 dies a la nevera.
Regreso al contenido